Tweedehands & Refurbished

Verschil tweedehands & refurbished

Tweedehands producten zijn anders te noemen dan Refurbished. Op deze pagina leggen we U de verschillen uit. Er zijn bij electronica drie vormen waarin een product zich kan verkeren.  

Nieuw RefurbishedTweedehans
GarantieJaJaNee
AccessoiresJa, nieuwSoms, nieuwSoms, gebruikt
OnderdelenNieuwGecontroleerdGebruikt
Levensduur6+ jaar4+ jaarOnbekend

Zo goed als nieuw

U zou zeggen dat Refurbished en Tweedehands hetzelfde is, het zijn beide gebruikte producten die opnieuw aangeboden worden. Refurbished is echter anders ten opzichte van tweedehands vanwege dat Refurbished producten zijn nagekeken en gereviseerd. Refurbished producten worden tijdens een strenge controle op kwaliteit en functioneren getest en zonodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Hierna wordt het product schoongemaakt en wordt alle data gewist. De software wordt ge-update naar de laatst mogelijke versie.

Vaak worden er een nieuwe accessoires bijgeleverd, maar het belangrijkste verschil is de garantie. Op tweedehands producten zit vaak geen, omdat het niet gecontroleerd is kan de verkoper het risico niet lopen om een lange garantie aan te bieden. Refurbished producten worden vaak met minimaal 3 maanden garantie geleverd, bij Refurbished4U worden producten geleverd met garantie tot maximaal 2 jaar.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent in het Engels ‘Gereviseerd’. In de IT- en computerwereld een bekende term die al langer wordt gebruikt voor producten die na gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Tegenwoordig gebruikt men veel meer electronica zoals smartphones, tablets en laptops. Ook zijn er naast normale fysieke winkels tegenwoordig ook online winkels. Beide hebben te kampen met meer retouren en restvoorraden ten opzichte van vroeger. Hierdoor zijn er telkens meer bedrijven die zich specialiseren in het opkopen van goederen die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden.

Waar komen deze refurbished producten vandaan?

Wereldwijd zijn er jaarlijks vele miljoenen verschillende smartphones, tablets en laptops, zoals iPhones, iPads en MacBooks, welke worden gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven. Onze partners zijn gespecialiseerd in het opkopen en/of ‘refurbishen’ van deze tweedehands producten, restvoorraden, retourproducten en zakelijk afschreven goederen van bedrijven en consumenten. Deze producten worden vervolgens door onze partners gecontroleerd op defecten, uiterlijk en kwaliteit binnen de hoge kwaliteitsnorm die wij hieraan stellen.

Visuele conditie

Uiteraard kan er een groot verschil zitten tussen de ene refurbished iPhone en de andere. Op technisch vlak zijn ze vaak gelijk (tenzij anders aangegeven), maar op visueel gebied zijn er duidelijk verschillen. De refurbished markt is inmiddels gewend de visuele conditie in te delen in 3 gradaties, vaak A, B of C-grade genoemd en/of aangeduid met 3, 4 of 5 sterren. Het komt het er op neer dat een A-grade er als nieuw uit ziet, een B-grade niet, maar in goede staat en een C-grade zeer duidelijke gebruikssporen heeft.

Technische staat

Refurbished producten zijn vaak voorzien van een nieuwe batterij, maar dit is niet altijd nodig. Nadat een product is gecontroleerd en gegradeerd, wordt er zo nodig een nieuw scherm en eventueel andere nieuwe onderdelen geplaatst, ten behoeve van het als nieuw laten functioneren van het product.

Refurbished Apple

Omdat niet alle onderdelen los verkrijgbaar zijn via Apple zie je vaak dat bijvoorbeeld refurbished iPhones niet altijd compleet voorzien zijn van nieuwe onderdelen. Een voorbeeld hiervan is de behuizing, omdat deze niet origineel verkrijgbaar is kunnen iPhones niet tot nieuw ogende iPhones worden refurbished. Er zijn aanbieders die zeggen een iPhone met een compleet nieuwe buitenkant te leveren, maar dit zijn imitatie onderdelen van slechte kwaliteit. Belangrijk om op te letten dus. Dit betekent niet dat er geen als nieuw ogende refurbished iPhone bestaan. Dit kan wel. Deze iPhones zijn door hun eerste eigenaar vaak gebruikt met een hoesje en/of screenprotector of de iPhone is afkomstig uit restvoorraad waardoor het een ongebruikte iPhone is.

Data wipe

Naast technische keuring worden ook alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Verpakking

Refurbished producten worden vaak in een neutrale verpakking geleverd. Leveren in de originele verpakking is niet mogelijk, omdat deze verpakkingen niet door de fabrikanten los worden verkocht. Wij gebruiken uitsluitend neutrale verpakkingen of het product wordt geleverd in de productverpakking van het refurbished merk, met accessoires.

Productconditie

Alle Refurbished producten van Refurbished4U zijn altijd van de beste kwaliteit refurbished.

  • Op Refurbished4U vindt U diverse electronica van diverse merken.
  • Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van refurbished producten.
  • Alle refurbished producten zijn technisch gecontroleerd en 100% functioneel.
  • Deze producten zijn door ons gecontroleerd en klaar voor gebruik.

Productcondities


Zo goed als nieuw *****Visueel als nieuw. Het beeldscherm heeft geen krassen. De behuizing heeft geen zichtbare krassen.
Enkele gebruikssporen ****Visueel met lichte gebruikssporen. Het beeldscherm heeft soms lichte krassen. De behuizing kan mogelijk enkele lichte krasjes bevatten.
Duidelijke gebruikssporen *** Visueel met duidelijk zichtbare gebruikssporen. Het beeldscherm en de behuizing bevatten beide meerdere krasjes.